Grevie Kyrkby den 14 mars 2019

 

Mitten av mars och isande kyligt utomhus. Dock vet vi att vi går mot ljusare och varmare dagar eftersom solen redan nästa vecka passerar vårdag-jämningspunkten kl. 22.58 den 20 mars. Från det klockslaget och fram till vändpunkten, vid Kräftans Vändkrets, blir dagarna allt längre innan solen åter börjar sin vandring mot söder. Här hemma hos oss flammar brasan i spisen och vi har haft två dagar med tid till meditation, studier och arbete.


Vi står nu inför en period med de tre stora högtiderna som lägger grunden för det kommande året. Betänker vi det, är det inte utan att tankarna går till hur energierna riktas och används såväl i det lilla som i det stora. Det är lätt att fastna vid alla de tragiska och otäcka händelser som vi hela tiden blir påminda om via nyhetsrapportering och tidningsrubriker samtidigt finns det en annan sida av dessa energier som också visar sig och det är en alltmer ökande med- vetenhet om att hur vi tänker och handlar får resultat i vår omvärld.


De energier som finns tillgängliga för oss i varje tecken är helt neutrala – frågan är som sagt hur vi använder dem. För mig är det de och många andra funderingar som föds när jag arbetar med dessa rytmer - vad innebär det t.ex. att ett tecken återkommer två gånger under samma år. Förstärks dess inflytande och får vi en dubbel möjlighet att ta till vara de energier som genom detta tecken vill komma till uttryck? I så fall vill jag verkligen tacka för den möjligheten i år då Fullmånen i Väduren ger oss tillfälle att i dess eld, Väduren är ju ett eldtecken, rena oss från illusionens och glamourens värld och därigenom omvandla de tre delarna av vår personlighet så att Själens ljus kan tränga igenom den yttre masken.


Jag hoppas att vi kommer att ses under dessa högtider för att svara an till det rytmiska arbetet och önskar Dig varmt välkommen till våra solhögtider/full- månemeditationer här i Grevie Kyrkby.


Förutom återkommande meditationer så inbjuder vi även till Film-läse och samtalscirklar samt kulturaftnar med music, dans och rörelse för att finna vår egen inre stilla punkt.


Vi planerar även en föreläsningsserie om esoterik och hylozoik samt ett program runt de gamla grekerna och de tankeskatter de lämnat kvar åt oss att upptäcka. Till hösten startas fler kurser i webinarform som kanske kan vara av intresse för dig som ej tidigare mediterat runt teman men skulle vilja prova på. Vill du veta mer så ring oss gärna.


Som ni säkert minns är Bjäre Kultur och Meditationscenter sedan 2013 en förening, där alla som vill delta i våra evenemang självklart kan bli medlem om man så önskar – men det är inget tvång. Medlemsavgiften per år är 20 kronor/person och ger rabatt på de flesta av våra evenemang.


Vi hoppas att du finner något som intresserar dig, det finns många höjdpunkter att fira. I vårt kalendarium finner du aktuell information.


Varmt välkommen till Grevie Kyrkby och tag gärna med dina vänner.

Väl mötta
Maylie och Sebastian


Information om FN-dagar och andra dagar att uppmärksamma, liksom många intressanta organisationer och grupper finner du i vårt länkbibliotek. Vi hoppas de inspirerar och visar på allt det goda arbete som sker runtom vår värld.


Vill du kontinuerligt få information om vårt program? Saknar du något? Hör av dig! För samtliga träffar vill vi be dig ringa oss för att du ej skall behöva mötas av en låst dörr, eftersom vi fortfarande reser en hel del.

 


Tidigare brev


2019 Jan  

2018 Mar

2014 Dec

2013 Jun

2011
Jan


2009
Jan

2008 Jan
Jun         


2007 Jan
Mar  Jun
Nov        


2006 Jan
Feb   Mar
Apr   Maj
Aug   Sept
Okt    Nov


2005 Maj
Juni   Aug
Okt    Nov
Dec          


2004 April